Bloc


Calibratge de sistemes avançats d’assistència al conductor

Publicat per 4:38 pm Actualitat, Blog, Promocions, Sin categoría | 0 comentaris

Dispositiu de calibratge i ajust per ordinador per a càmera i radars total

Els radars per detectar la distància entre vehicles i el vianant o l’objecte poden anar instal·lats a la part davantera o posterior del vehicle amb ancoratge fix al xassís o carrosseria, i darrera del para-cops i fins i tot estar inserit en el mateix para-cops. Davant un impacte, el radar pot patir danys o, fins i tot, ens poden causar danys als conductors d’altres vehicles que a l’estacionar colpegen al nostre cotxe.

 

Sistemes avançats d'assistència al conductor

Sistemes avançats d’assistència al conductor

 

En el cas que el radar prengui mal amb el cop, caldrà substituir-lo per un altre de nou i segons indiqui el fabricant, calibrar per al seu correcte funcionament a través de la màquina de diagnosi destinada a aquesta finalitat.

Tallers Fabregat ja disposa d’aquest dispositiu de calibratge ràpid amb les següents funcions:

 • Ajust càmera basat per ordinador: Transferència de la posició del vehicle per a la seva alineació a la pantalla delportàtil o DCU, assegura un ajust ràpid i precís, no es requereix alineador per a l’ajust, les càmeres integrades i el programari mesuren la distància al vehicle i l’orientació cap a l’eix de conducció completament digital. A més, compta amb un ajust fàcil i ràpid directament sobre la pantalla, sense necessitat de cinta de mesurament ni làser.
 • Calibratge de Càmera: Configuració en pocs segons gràcies als suports verds que es col·loquen en posicions d’altura predefinides (Grup Volkswagen). El panell de Volkswagen també és compatible amb Alfa Romeo i Ferrari
 • Calibratge de Radar: Desplaçament lateral per aconseguir la posició de mesurament requerida. El panell de Volkswagen també és compatible BMW, Mini, Nissan, Fiat i Suzuki

 

Calibrador ràpid i eficient de càmeres i radars total

ADAS és l’acrònim de “Advanced Driver Assistance Systems” i sota el seu paraigua s’engloben els sistemes d’última generació que serveixen com a ajuda i assistència al conductor.

Sabies que més de la meitat (54%) dels cotxes nous matriculats el 2017 anaven equipats amb sistemes d’ajuda a l’aparcament, un 31% incorporaven assistents de frenada d’emergència, i un 30% sistemes de manteniment de carril, segons un estudi de Bosch sobre la quota d’instal·lació de sistemes d’assistència al conductor (ADAS). Unes quotes que s’assoleixen, se subratlla en l’estudi, “perquè són un equipament de sèrie en els nous vehicles “, ja que, també indiquen: ” els conductors encara són poc proclius a demandar com a opció o extra a l’hora de comprar un cotxe “ .

¿I A EUROPA?

A l’igual que a Espanya, els assistents d’aparcament i els sistemes de Frenada automàtica d’emergència són cada vegada més freqüents. França està al capdavant pel que fa a assistent d’aparcament, ja que l’equipen el 85% dels seus vehicles nous, mentre que Itàlia ocupa l’últim lloc amb un 44%. A la frenada automàtica d’emergència, la quota de Bèlgica o Alemanya se situa en el 54%, mentre que a França i Itàlia és de l’30%.

La DGT (Direcció General de Trànsit) emet dades pel que fa als costos directes que generen els accidents de trànsit. Durant anys rondaven l’1% de l’PIB (Producte Interior Brut), equivalent a una quantitat que s’aproxima als 10.000 milions d’euros.

Si ho comparem amb altres països en els quals es porten muntant fa temps, les despeses per sinistralitat o accidents de trànsit es poden reduir i estalviar al voltant de 4.500 milions d’euros, gràcies a la incorporació en els vehicles dels sistemes ADAS.

La Unió Europea té previst, que amb la implantació d’alguns d’aquests sistemes de forma obligatòria pels fabricants de vehicles, es poden evitar 25.000 morts i al voltant de 140.000 ferits greus fins a l’any 2038.

Aquests sistemes ADAS, contribueixen a que la conducció es torni molt més segura, fiable, i sobretot ergonòmica, a causa de la gran comoditat que aquests dispositius ens aporten en la conducció i sempre sense oblidar que mai cal deixar de prestar atenció durant la conducció, perquè al cap i a la fi són sistemes que ens ajuden, però que no fan que el vehicle circuli de forma autònoma.

Però quins són els sistemes ADAS del cotxe?

ACC: “Adaptive Cruise Control”

Se’ns informa que comptem amb un control de creuer adaptat, és a dir, que nosaltres li programem una velocitat i ell la manté i frena per si mateix si hi ha un obstacle per després, un cop aclarit el pas, tornar-la a recuperar.

LKAS: “Line Keeping Assist System”

Control de carril. Un cop activat, el cotxe detecta si t’estàs sortint mitjançant la lectura de línies, avisa i actua sobre la direcció per corregir la trajectòria.

LDW: “Line Departure Warning”

Control de carril, però en aquest cas simplement avisa amb un indicador sonor, lluminós o en forma de vibració, que ens estem sortit de carril sense haver activat en intermitent (pel que interpreta que és involuntari).

FCW: “Forward Collision Warning”

T’avisa a través d’un xiulet i / o missatge en el quadre que picarem a què ens precedeix. Però compte, només avisa, frenar és cosa teva …

PCW: “Pedastrian Crossing Warning”

Aquest sistema és capaç de detectar vianants i frenar el cotxe de forma autònoma.

Avís de vianants en la nostra trajectòria

Això és filar més prim, ja que avisa de vianants en la nostra trajectòria. Es tracta d’evitar atropellaments en la mesura del possible fent que el conductor tingui molt present que hi són.

BSD : “Blind Spot Detection”

Avisador d’objectes en l’angle mort. Molt bo. Va obrir el foc Volvo amb la seva BLIS i ara és un ADAS gairebé indispensable.

CTA: “Crossing Traffic Alert”

T’avisa al sortir marxa enrere d’un estacionament en bateria no ve trànsit d’una banda. Alguns són més exagerats que altres, però solen ser tots prou fiables.

DFD: “Driver Fatigue Detector”

Detector de cansament del conductor. El que a mi més m’agrada és el de Mercedes Benz, amb aquest simpàtic dibuix de la tassa de cafè dient-te que paris i et prenguis alguna cosa .

Tot i que tots aquests dispositius ens ajuden a la nostra seguretat, cal tenir en compte que mai hem d’abaixar la guàrdia i sempre estar atents a la carretera.

Fonts: BOSCH

Imatges: Tallers Fabregat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Com saber que el cotxe gasta líquid anticongelant

Publicat per 5:33 pm Blog, Consells | 4 comentaris

Com saber que el cotxe gasta líquid anticongelant

 

L’anticongelant és un element de vital importància pel bon funcionament del teu vehicle i el consum de líquid refrigerant és un problema greu pel vehicle. La seva missió es absorbir l’excés de calor del motor, per a que es mantingui a la temperatura ideal, que són uns 90ºC. A més a més, el motor del cotxe té un sistema de refrigeració que el permet funcionar a una temperatura òptima, és a dir, ha de funcionar igual en una regió tant amb molta calor com amb molt fred.

Aquest sistema ha d’estar segellat, però si els nivells baixen s’ha d’anar al taller el més aviat possible.

 

La pèrdua de líquid refrigerant o anticongelant, és pels usuaris, una de les avaries més cares, ja que normalment implica que està afectada la junta de culata, i la seva reparació oscil·la els 1.000€.

 

La pèrdua de líquid refrigerant és una de les avaries més cares

 

 

Per començar la reparació, el mecànic ha de comprovar que no hi ha fugues al circuït que puguin venir de juntes o “manguitos” en mal estat. Si no n’hi ha, vol dir que el vehicle el consumeix i el líquid refrigerant s’està barrejant amb l’oli de motor, la qual és una de les avaries més  complexes de solucionar pel taller.

 

Comprovar si els dos elements s’estan barrejant és relativament senzill ja que, dins del depòsit del refrigerant, es veuran taques flotant. D’altra banda, al tap de l’oli també hi haurà taques produïdes per la barreja de les dues substàncies calentes.

 

Es recomanable no circular si el vehicle te aquest tipus de problemes, ja que l’ús continuat pot acabar trencant el motor per complert i generar una avaria més cara.

 

Què signifiquen els símbols i colors del quadre d’instruments?

Publicat per 6:26 pm Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Què signifiquen els símbols i colors del quadre d’instruments?

 

Segur que alguna vegada se t’ha engegat alguna llum del quadre d’instruments, i, al no tenir el manual d’instruccions a mà, no has sabut que signifiquen. I sabies que la majoria de les llums són comunes en la majoria dels vehicles.  Per aquest motiu, farem una repassada per tal de refrescar-te-les.

 

Per començar és important fixar-te en el color de la llum. Com comprendràs no te la mateixa importància el color vermell que el color blau. Com, per exemple, en els senyals de trànsit, el color blau t’informa, el taronja t’avisa i el vermell és senyal de perill. Per aquest motiu, depenent del color de la llum hauràs d’anar amb més o menys de compte. Si no li fas cas pot provocar una avaria irremeiable o un accident.

 

Indicador de llums

 

Vol dir que una o vàries bombetes no funcionen.

 

Indicador d’assistent d’estacionament

Significa que l’assistent d’aparcament o els sensors o càmera estan actius

 

 

Indicador de marxa recomanada

Indica que pots posar una marxa més o menys depenent de la velocitat que portis, actualment tots els cotxes nous et marquen que has de canviar de marxa o no.

 

Indicador de control de creuer

 

 

És a dir, estàs regulant la velocitat a la que vols circular amb el cotxe.

 

Indicador de llums de posició

Això significa que les llums de posició estan enceses, aquestes llums estan enceses però no fan claror per conduir de nit. Després hi ha les curtes que són les encenen quan és fosc o entrem en un túnel i per últim hi ha les llargues que són que fan més claror però procura engegar-les que no tinguis cap cotxe al davant nostre per no enlluernar-lo.

 

 

Indicador de prémer el pedal

Aquest símbol només el tenen els cotxes amb canvi automàtic, i vol dir que la palanca es troba en la posició P, és a dir, que per a moure-la és necessari prémer el fre.

 

 

Indicador de les llums intermitents

 

Indica que estàs utilitzant el llum intermitent cap a la dreta o l’esquerra.

 

 

Indicador de baix nivell de pastilles de fre

 

Vol dir que les pastilles de fre estan desgastades. S’apaga automàtica quan es canvien.

 

Indicador start/stop

 

S’encén quan l’start/stop està activat o desactivat. Si està actiu el cotxe es para i s’arrenca sol quan poses el punt mort. Hi ha gent que es posa nerviosa que s’apagui i s’engegui tan sovint ja que també s’apaga l’aire condicionat i altres coses. Per aquest motiu, és bo saber que significa aquest símbol per activar-lo o desactivar-lo a gust de cada conductor.

 

 

Indicador sistema d’emissions

Indica que el sistema d’injecció i escapament es troba en bones condicions. Si a l’arrancar el cotxe no s’apaga o fa intermitències és un problema en el sistema de combustió, en aquest cas és convenient no accelerar ja que del contrari es poden danyar components del sistema d’escapament per patir un sobre escalfament. Podria ser una avaria de les bugies, bobines o combustible de mala qualitat. A vegades s’encén quan ens quedem en reserva constantment.

 

 

Indicador de líquid neteja parabrises

 

Significa que el líquid neteja parabrises s’ha esgotat.

 

 

Indicador d’advertència en general

 

Indica d’advertència en general, depenent si és vermell o groc. El vermell indica perill i el groc que hi ha un problema en algun sistema.

 

Indicador ESP

 

Indica el control d’estabilitat i tracció. Si fa pampallugues vol dir que el sistema d’estabilitat i tracció no funciona, i si ho fa de forma permanent vol dir que el sistema falla i si apareix un OFF amb el dibuix vol dir que el sistema està apagat.

 

Indicador de bugia de precalentament

 

Significa que les bugies estan enceses per a escalfar els cilindres. L’important és que quan engeguem el motor s’apagui aquesta llum.

 

Vol dir que hi ha gel a la carretera

Cada vegada hi ha més cotxes que porten aquesta llum. S’encén quan la temperatura és inferior a 3º centígrads.

 

 

Llums antiboira

 

Indica que les llums de boira estan enceses, de color groc són les de darrera, i de color verd les de davant.

 

Indica que hi ha nivell baix de líquid anticongelant

S’encén quan el líquid del radiador és baix. És important prestar-li atenció a aquesta llum per evitar un sobre escalfament del motor.

 

 

Baix nivell de combustible

 

Vol dir que queda por combustible al dipòsit.

 

Indica la pressió dels pneumàtics

 

Vol dir que algun dels pneumàtics està baix de pressió i s’ha de posar aire.

 

Indicador de temperatura del líquid refrigerant

Si és de color blau la temperatura és normal, si és vermella hi ha un sobre escalfament. En aquest cas has de parar el vehicle i apagar el motor. No obris el tap del líquid fins que el cotxe no s’hagi refredat una mica per evitar cremades degut a la pressió si l’obres en calent.

 

 

Indicador de sistema d’immobilitzador

Si s’encén de manera permanent vol dir que falla el sistema d’alarma o immobilitzador.

 

Indicador d’avís del cinturó de seguretat

 

Si és de color vermell avisa que o el conductor o el passatger s’han de cordar el cinturó de seguretat, i si és de color groc que se l’han de cordar els passatgers del darrera.

Indicador de portes obertes

 

Significa que alguna porta del cotxe està oberta o mal tancada.

 

 

Indica que el capó o el maleter estan oberts

Vol dir que el capó (segons la imatge) està obert o mal tancat. Si la imatge és de la porta del maleter indica que està oberta o mal tancada.

 

Indicador de fre

 

Quan arrenques el cotxe s’encén i significa que està actiu, si s’encén amb el cotxe en marxa significa que hi pot haver algun problema amb el sistema de frenada. També pot indicar que hi ha el fre de mà posat.

 

 

Indicador de canvi automàtic

Hi pot haver alguna avaria en la caixa de canvis automàtica o el sistema de tracció total amb la caixa o diferencials bloquejats. Si l’avaria afecta el canvi salta en mode d’emergència i només funcionen 3 marxes.

 

 

Indicador de bateria o alternador

 

La llum indica que el sistema elèctric funciona perfectament. Si s’encén quan gires el motor significa que l’alternador no està funcionant bé. Si s’encén i pares el motor potser no es torna a engegar.

 

 

Indicador del sistema de direcció

 

Hi pot haver un fallo en el sistema de direcció, la direcció es posa dura i és millor portar-lo al taller per que el revisin.

 

Indicador del sistema d’Airbag

La llum determina que el sistema de l’Airbag funciona bé. Si no s’apaga o fa pampallugues alguna cosa falla.

Indicador de pressió d’oli

 

Hi pot haver una avaria en la pressió de l’oli si no s’apaga o s’encén la llum de tant en tant.

 

Indicador de llums llargues

 

Tal i com indica significa que les llums llargues estan enceses. Utilitza-les quan no tinguis cap cotxe al davant, en cas contrari els enlluernaràs.

 

Indicador de descans recomanat

 

Aquesta llum és molt nova i la majoria dels cotxes nous la incorporen, analitza els moviments del volant i nota quan estàs cansat, s’encén aquest indicador i et recomana que facis un descans.

 

 

 

Com pots veure t’hem ensenyat les llums més importants que has de tenir en compte, tot i que depenent del model pots trobar més o menys llums al teu panel.

 

Recorda que si alguna llum fa pampallugues o es queden fixes vol dir que existeix alguna anomalia, no et desentenguis d’elles ja que, a vegades, poden provocar accidents o una avaria cara si no es comprova a temps.

Quins són els avantatges de portar fars LED als cotxes

Publicat per 6:10 pm Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Quins són els avantatges de portar fars LED als cotxes

 

La seva fiabilitat, la il·luminació, la llarga vida útil i el ser molt adaptables són algunes de les característiques d’aquests tipus de fars.

 

Els fars LED (Led Emitting Diode), és l’última de les tecnologies que s’ha incorporat als moderns sistemes d’il·luminació.

 

A través d’aquest díode l’energia flueix en un sol sentit. A més a més, gràcies al cable que uneix els dos polsos del díode, un material emissor semiconductor i una lent que protegeix aquest material es produeix un feix de llum polaritzada.

 

L’última tecnologia en il·luminació de vehicles

El díode, és un dispositiu electrònic format per dos materials conductors units. Al veure’s sobre excitat, el primer dels materials acumula energia que envia el segon material en forma de carga negativa.

 

Aquests electrons es combinen amb la càrrega positiva de l’altre material del díode i produeixen fotons. No obstant, segons els elements químics d’aquests materials, poden produir ones de llum de diferents allargades i colors.

 

Entre els avantatges hi ha la seva fiabilitat, ja que, tot i suportar fortes vibracions, diferents temperatures o humitat poden arribar a durar més de 20.000 hores, quasi la mateixa vida del cotxe.

 

 

L’avantatge de la seva inèrcia lumínica, és a dir, el temps que passa des de que s’encén el LED fins al 100% de capacitat lumínica, ofereix una entrega instantània que permet optimitzar el temps d’advertència. Per exemple, en una frenada de llum de fre LED, aquesta s’il·lumina immediatament, de tal manera que els vehicles que circulin darrera poden anticipar-se millor.

 

També s’ha de tenir en compte el seu reduït consum d’energia, ja que, comparats amb els fars de xenó, consumeixen aproximadament un terç menys tot i que emeten una gran quantitat de llum. Alguns ofereixen una temperatura de color de 5500 ºC, similar a la llum de dia (5730 ºC). Això, sumat a la seva eficiència i menor pèrdua d’energia en forma de calor, permet que tinguin una vida útil molt superior.

 

A més a més, també són llums adaptatives (AFS). D’aquesta manera segons la situació en la que es trobi el vehicle, el far modificarà la intensitat i s’adaptarà a la boira, la pluja o si es condueix per carretera.

 

Com pots veure, portar llums LED són tot avantatges per la teva seguretat i poder veure-hi i ser vists pels altres conductors.

 

Font: Infotaller

Imatges: Tallers Fabregat Bellpuig

 

 

 

Què són i per a que serveixen els additius?

Publicat per 5:15 pm Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Què són i per a que serveixen els additius?

 

Què són els additius pel motor?

 

Existeixen una gran varietat d’additius al mercat, per aquest motiu en aquest article et farem un resum dels que existeixen al mercat.

 

Són un conjunt de químics amb propietats netejadores i protectores que actuen en diferents àrees crítiques del motor. Són productes que amb ús regular, ajuden a mantenir el vehicle en bones condicions per evitar avaries.

 

Per a què serveixen?

 

La seva principal funció es millorar la qualitat i eficiència del combustible, sempre amb la finalitat d’allargar la vida útil del motor.

 

Ajuden a mantenir el motor net, dissolent la brutícia i ajudant a eliminar-la pel tub d’escapament. A més a més, protegeixen el motor i milloren el seu rendiment, reduint el seu desgast i el consum excessiu d’oli i combustible prevenint avaries a llarg termini. Al mercat hi ha infinitat de varietats d’additius per a motor dièsel i benzina, amb l’objectiu de prevenir tot tipus de problemes deguts a la brutícia: injectors bruts, excés de fums a l’escapament, neteja del turbo, manteniment del filtre de partícules, consum excessiu d’oli, desgast del motor, fugues al radiador, …

 

El desgast i la brutícia dins del motor són inevitables. La conducció urbana, els embussos, arrencar el cotxe quan fa fred, accelerar o girar bruscament per evitar una col·lisió, accelerar el cotxe després d’engegar-lo… fan que el conductor realitzi a vegades accions de conducció ineficient.

 

Això provoca que es formi residus i sutge. I aquesta brutícia acaba acumulant-se als injectors, els filtres, la càmera de combustió, les vàlvules… i, a la llarga, acaba provocant avaries en el funcionament del motor.

 

Additius per a benzina i dièsel

 

Estan dissenyats per afegir-se directament al dipòsit de combustible abans d’omplir-lo. D’aquesta manera, s’assegura que existeixi una bona barreja entre l’additiu i la benzina o el dièsel.

 

Són productes sintètics que contribueixen al desenvolupament de l’automòbil i millora la qualitat del combustible i lubricant les bombes. Per tant, s’obtindrà un millor rendiment del motor per a obtenir un funcionament òptim.

 

Afegeix-lo directament al dipòsit abans d’omplir-lo

 

Aporten els següents beneficis:

 

 • Netegen completament el sistema de combustible
 • Optimitzen el funcionament del motor i la combustió
 • Redueixen les emissions de gasos nocius
 • Estalvien el consum de combustible
 • Allarguen la vida del sistema de combustió

 

Per resumir, els additius per a benzina i dièsel allarguen la vida des del dipòsit fins al sistema d’escapament.

 

Additius netejadors d’injectors per a benzina i dièsel

 

Estan especialment pensats per a una neteja profunda i un manteniment del sistema d’injecció tant de vehicles dièsel com de benzina.

 

Aquests productes també s’afegeixen al dipòsit de combustible abans d’omplir-lo per a aconseguir així un balanç perfecte entre el combustible i l’additiu.

 

Un petit consell

 

És recomana utilitzar el producte una vegada cada 2000 km o cada vegada que omplim el dipòsit si practiquem una conducció esportiva.

 

Aquest tractament aporta una neteja i una lubricació més profunda que els productes anteriors. Neteja els injectors, pistons, vàlvules, bombes i altres elements del sistema, aconseguint:

 

 • Eliminar els dipòsits de carbó d’injectors i la prevenir l’engarrotament de les vàlvules.
 • Optimitzar i estabilitzar el consum de combustible.
 • Reduir les emissions de gasos nocius.
 • Allargar la vida del sistema de combustió i del catalitzador.
 • Reduir la corrosió i el desgast.

 

En resum, si el teu vehicle mostra algun símptoma de mala combustió, aquests són els productes més aconsellables per a ell.

 

 

Allarguen la vida del sistema de combustió i del catalitzador

Per últim, hi ha els additius súper netejadors-protectors pel sistema d’injecció

 

S’utilitza en el cas que el vehicle presenti símptomes clars d’una combustió defectuosa degut a diverses raons: obstrucció parcial d’injectors, vàlvules d’admissió,…

 

Si observes una emissió excessiva de fums, problemes en l’arrancada o acceleració discontínua és recomanable utilitzar un producte que netegi, lubriqui i protegeixi l’interior del nostre cotxe. Per què?

 

Un additiu amb aquestes característiques, permet que el motor torni a funcionar d’una manera òptima, aconseguint:

 

 • Reduir les avaries del motor.
 • Allargant la vida del motor i els seus diferents components.
 • Reduir i prevenir la corrosió i el desgast.
 • Reduir els fums i allargar la vida dels catalitzadors.

 

Esperem haver-te aclarit els teus dubtes sobre els additius per a motor en aquest article. Recorda que si el teu vehicle presenta alguns d’aquests símptomes és important que vagis al taller.

 

Font: Infotaller

Imatges: Tallers Fabregat Bellpuig

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació .plugin cookies

ACEPTAR