Bloc


NAVEGADOR PER MOTOS ZUMO XT – GARMIN

Publicat per 2:02 pm Actualitat, Blog, Promocions, Sin categoría | 0 comentaris

NAVEGADOR PER MOTO ZUMO XT – GARMIN

Els GPS s’han convertit, avui en dia, en imprescindibles quan ens hem de moure degut a que ens ajuden a no perdre’ns, a arribar al nostre destí, i a trobar llocs on puguem posar combustible o fer una parada. Molts fem servir el mòbil, però el cert és que comptar amb un GPS específic té molts avantatges; per exemple, no depenem de la bateria del mòbil, ja que s’esgota molt ràpidament, ni tenim per que dependre exclusivament d’un dispositiu que també volem fer servir per a comunicar-nos.

I això, quan anem amb moto, és encara més important, ja que no ens podem posar a tocar el mòbil per sortir o entrar d’una aplicació, o tornar a iniciar el GPS si s’ha tancat per algun motiu.

Ara bé, els GPS per a motor no son iguals que els GPS per als cotxes. Per l’ús que li haurem de donar, requereix de certes característiques que son molt importants per a que sigui pràctic i realment útil.

Per aquest motiu et presentem el millor GPS per moto que existeix al mercat, ZUMO XT de GARMIN ideal tant si surts en ruta amb moto amb grups com si vas de viatge.

 

GPS motos ZUMO XT de GARMIN

ZUMO XT – GARMIN el millor GPS per a motos

 

Visualitza la Pantalla TFT HD multi tàctil, de vidre i gran brillantor, en color i amb retro il·luminació blanca de 5.5 polsades d’una mida superior, que pots portar en vertical o en horitzontal i amb una resolució de 1280 x 720 píxels durant el dia i la nit, i amb unes dimensions 8,8 x 14,8 x 2,4 cm, amb una bateria de liti recarregable. Fins a 6 hores de durada (fins a 3,5 hores amb la il·luminació al 100%), amb un emmagatzematge de 32GB i es pot utilitzar sota qualsevol condició meteorològica ja que és resistent a l’aigua.

És el millor d’aquest GPS és que t’ofereix mapes en tres formats: amb els plànols de carretera, en vista de relleu amb mapes topogràfics i amb vista aèria amb fotos per satèl·lit. A més a més, tu només has de triar l’origen i el destí, i seleccionar quin tipus de carreteres vols agafar per a que sigui el GPS el que et guiï pels llocs que mai has visitat.

Des de la funció de mans lliures fins a les comunicacions per satèl·lit inReach ® , la seguretat del pilot és el primer.

Recorda que el gravador de tracks s’encarrega de guardar-te els teus millors recorreguts.

I mantingues el ritme amb les alertes per a motoristes i evita perills, com corbes pronunciades, en el teu camí. I a disfrutar!

 

 

 

 

LÀMINES SOLARS – TOTS ELS BENEFICIS

Publicat per 2:18 pm Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Els beneficis dels vidres tintats

 

Amb l’arribada de la calor i, per a la majoria les vacances d’estiu, es fa molt pesat conduir,  ja que darrera els vidres del cotxe, l’enlluernament, la calor i els raigs UV poden ser un perill al volant (cansament, somnolència,…).

 

No només és una qüestió d’estètica, ja que en aquest article t’ensenyarem altres beneficis de portar els vidres tintats foscos (làmines solars) que de ben segur no coneixies.

 

Abans i després dels vidres tintats

 

·         Seguretat

Les làmines solars són de plàstic ‘polièster’ i gràcies a estar tan ben adherides al vidre, en cas de trencar-se el vidre evita que els fragments de vidre surtin disparats i puguin tallar als ocupants.

 

·         Confort

Aquestes làmines redueixen notablement la calor dins del cotxe, fins a un 10% menys de temperatura, la qual cosa suposa un gran confort per als passatgers, sobretot en trajectes llargs (com poden ser les vacances).

 

·         Estalvi de combustible

És un dels beneficis menys coneguts i que costa més d’entendre. Hi ha una relació directa entre l’estalvi de combustible i l’ús de làmines solars, ja que al no fer tanta calor no es fa servir tant l’aire condicionat i per tant no es gasta tant combustible. Fes la prova, és realment sorprenent.

 

·         Privadesa i protecció contra els robatoris

Amb els vidres tintats foscos et donarà més privacitat i evitaràs robatoris, ja que els lladres no poden saber que hi ha dins del cotxe. A més a més, hi ha marques que combinen làmines solars amb làmines antirobatori, per tant, el lladre podrà trencar el vidre però no accedir al seu interior.

 

Molt fàcils d’instal·lar

 

·         Protecció contra els raigs UV

Aquestes làmines tenen un filtre contra els raigs UV cosa que evitarà que el sol deteriori la tapisseria o el quadre de comandaments interior del teu cotxe. Com també està recomanat per l’Skin Cancer Fundation per evitar les cremades a la pell degut als raigs UV – molt aconsellable en el cas de nadons i nens petits.

 

·         Reducció de les brillantors

Els vidres tintats actuen com unes ulleres de sol, i això evita el cansament ocular a causa de les molestes brillantors solars, sobretot en trajectes llargs i a plena llum del dia, ja que sovint ens enlluernem, cosa que dificulta la conducció.

 

·         Estètica

Millora la presència del cotxe brindant un aspecte més modern i esportiu.

 

Qualsevol lluna de vehicle o vidre de finestra es pot tintar, encara que per la complexitat de la feina és imprescindible confiar aquest treball a professionals. I és que amb una làmina mal col·locada o de baixa qualitat no aconseguirem els resultats que busquen, podent, fins i tot, comportar danys no desitjats.
Amb una neteja adequada i si no es manipulen incorrectament, les nostres làmines – totes amb garantia de 7 a 12 anys – poden durar més d’una dècada en perfectes condicions.

 

 

DASH CAM SERIES – GARMIN

Publicat per 10:24 am Actualitat, Promocions, Sin categoría | 0 comentaris

DASH CAM SERIES – GARMIN

Ja coneixes tots els accessoris GARMIN més imprescindibles pel teu vehicle o camió? Com ja saps nosaltres ja pots gaudir de tots els seus avantatges gràcies a ser gestors autoritzats.

Avui et presentem les càmeres DASH CAM i les seves caractarístiques:

Son càmeres compactes que ofereixen confiança i vigilància. Son càmeres per a vehicles molt avançades.
Aquests dispositius discrets i controlats per veu capturen vídeos en alta definició quan succeeix un incident.

Una vegada connectada a la font d’alimentació d’un vehicle, la càmera grava contínuament i guarda automàticament el vídeo de l’incident de forma segura i online al núvol de Vault. L’òptica Garmin Clarity HDR mostra detalls nítids tant de dia com de nit. A més a més, el monitoratge de visualització en directe permet accedir fàcilment a les càmeres de manera remota per a visualitzar el contingut en directe amb l’Smartphone quan el vehicle estigui estacionat.

 

GARMIN Dash Cam series

GARMIN Dash Cam series

 

CARACTERÍSTIQUES:

– NOU –

EMMAGATZEMATGE

VAULT

Els vídeos guardats s’emmagatzemen de manera segura i online a VAULT, i es pot accedir a ells mitjançant l’aplicació Garmin Drive des del teu Smartphone compatible. Amb una connexió Wi-Fi activa puja els vídeos automàticament en cas d’haver una incidència i permet compartir vídeos amb altres persones enviant un enllaç i una contrasenya. Els plans d’emmagatzematge estan disponibles mitjançant subscripció. Visita Garmin.com per obtindré més detalls.

– NOU –

LIVE VIEW

Utilitza l’aplicació Garmin Drive del teu Smartphone compatible per accedir a la càmera de manera segura i vigilar amb Live View desde qualsevol lloc quan estiguis lluny del cotxe estacionat. Això requereix una connexió Wi-Fi activa i alimentació constant.

– NOU –

PARKING GUARD

Aquesta funció supervisa l’activitat als voltants del vehicle aparcat i t’avisa automàticament mitjançant notificacions de clips de vídeo a l’aplicació Garmin Drive al teu smartphone compatible si es detecta un incident. Requereix una connexió Wi-Fi activa i una alimentació constant.

– NOU –

VIDEO ALTA QUALITAT

Imatges de vídeo HD 1080p o 1440p. L’ampli camp de visió de 140 graus està disponible en tota la sèrie, i el model Dash Cam 67W proporciona una lent extra àmplia de 180 graus per a capturar encara més l’entorn. L’òptica Garmin Clarity HDR captura detalls nítids tant de dia com de nit.

VOICE

CONTROL

Amb les mans al volant utilitza els comandaments de veu per a indicar-li a la teva càmera que guardi el vídeo, iniciï o pari la gravació d’àudio, que faci fotos i molt més. Disponible en anglès, alemany, francès, espanyol, italià i suec.

COMPACTA I

DISCRETA

Aquestes Dash Cam de butxaca son extraordinàriament compactes, el que fa que siguin perfectes per a gravar vídeos. S’inclouen dos opcions de cable d’alimentació, per a una instal·lació ordenada i discreta.

DETECCIÓ

D’ACCIDENTS

La càmera guarda automàticament el vídeo quan detecta una incidència. Els models Dash Cam 47 / Dash Cam 57 / Dash Cam 67W disposen de GPS integrat el que permet mostrar la ubicació, la data i l’hora dels incidents.

ALERTA DE

CONDUCCIÓ

Les advertències de col·lisió frontal i de canvi de carril ajuden a fomentar una conducció més segura. Certes condicions poden afectar la funció d’advertència; visita Garmin.com/warnings per a obtindré més detalls. Les altres de condició no estan disponibles a la Dash Cam Mini 2.

VÀRIES CÀMERES

Dash Cam

L’aplicació Garmin Drive pot controlar i reproduir vídeo sincronitzat fins quatre Dash Cams de Garmin (es venen per separat) muntades al voltant del vehicle per a capturar vídeos des de diversos punts de vista.

PORT USB

DUAL

Inclou un carregador USB doble, el que permet als conductors disposar d’un port de carga USB addicional.

– NOU –

ACCESSORI USB OBD II

 

Connecta la Dash Cam al port OBD-II del vehicle per a obtenir alimentació constant de la càmera, inclús quan el vehicle estigui estacionat i apagat. Compatible amb la majoria de vehicles. Es ven per separat.

 

COMPARATIVA FITXA TÈCNICA:

 

                                                            Dash Cam Mini 2             Dash Cam 47             Dash Cam 57             Dash Cam 67W        Dash Cam Tandem
Tamany de la pantalla (LCD)

n/a

2” 2” 2”

n/a

Dimensions

3.1 x 5.3 x 2.9 cm

5.62 x 4.05 x 2.14 cm 5.62 x 4.05 x 2.14 cm 5.62 x 4.05 x 2.14 cm 5.5 x4.1 x 2.35 cm

Pes

35 g 60 g 60 g 60 g

65.4 g

Angle de visió

140 graus

140 graus 140 graus 180 graus

180 graus davant

180 graus darrera

Megapíxels

2.1 MP

2.1 MP 3.7 MP 3.7 MP

3.7 MP

Claredat de gravació

1080p or 720p

1080p or 720p 1440p, 1080p, or 720p 1440p, 1080p, or 720p

1440p, 1080p, or 720p

Resolució de sortida

1920 x 1080

1920 x 1080 2560 x 1440 2560 x 1440

2560 x 1440

Control de veu

·

· · ·

·

GPS (data / hora / velocitat / ubicació)

No

(només data i hora)

· · ·

·

En moviment / semàfor en vermell i càmera en trànsit

·

·

·

Alerta de col·lisió i sortida de carril

·

·

·

Tipus de suport

Adhesiu

Adhesiu magnètic Adhesiu magnètic Adhesiu magnètic

Adhesiu magnètic

Modo pàrquing

Es necessita un cable d’alimentació constant (es ven per separat)

· ·

·

Visualització en directe

·

· ·

·

 
Vault (emmagatzematge al núvol)

·

· ·

·

 
Garmin Clarity HDR

·

· · ·

·

Wi-Fi per compartir / actualitzacions

·

· · ·

·

Detector incidents (G-sensor)

 

·

· · ·

·

NightGlo – Visió nocturna

·

Garmin Drive app

·

· · ·

·

Sincronització amb vàries Dash Cam

·

· · ·

·

Targeta de memòria

Targeta microSD de 16 GB preinstal·lada

 

Enganxall de remolc: tipus, característiques i passos per a la seva instal·lació

Publicat per 10:05 am Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Enganxall de remolc: tipus, característiques i passos a seguir per a la seva instal·lació

 

Una de les característiques que ens ha deixat el confinament ha estat poder gaudir molt més de la natura. I en aquest sentit, hi ha hagut un creixement exponencial de l’ús de les bicicletes (sigui amb amics, família o en solitari).
Per aquest motiu, un dels accessoris imprescindibles és un porta-bicicletes, el qual necessita un enganxall darrera del vehicle per facilitar el seu trasllat.
Però l’enganxall no només serveix per afegir un porta-bicicletes si no per arrossegar una caravana, ampliar la capacitat del maleter o transportar animals. I en aquest article t’expliquem de quins tipus hi ha i què has de fer per homologar-lo.

Portabicicletes. L’accessoris més demanat

Quan ens disposem a comprar un vehicle podem triar amb l’equipament que més ens agradi. La marca del vehicle ens ho proporcionarà, afectant al seu preu final cada sistema o paquet que contractem i que no vingui de sèrie en el vehicle.

 

Doncs bé, quan tenim un vehicle matriculat i volem fer alguna modificació, substitució o implementar un nou sistema, hem de tenir en compte que si modifiquem, incorporem, substituïm o traiem algun component en el vehicle, o canviem dades de la fitxa tècnica, el Reglament General de Vehicles ens obligarà a complir amb una sèrie de normes, necessàries per poder passar posteriorment la Inspecció Tècnica de Vehicles. I, en el cas de les boles de remolc, succeeix així.

Entre els sistemes que es poden anar en un vehicle, cal destacar l’enganxall de remolc, que no pot ser instal·lat de forma particular, sinó que ha de ser en un taller o concessionari.

 

Quins tipus de enganxalls hi ha?

 

No tots els enganxalls de remolc són vàlids per a qualsevol vehicle i han de ser comprats per a cada model concret. Existeixen models i marques de cotxes que poden portar muntats diferents tipus d’enganxalls de remolc, això si, tots vàlids per a aquest model de vehicle en concret, però amb unes característiques diferents.

 

Hem de saber quins tipus d’enganxalls de remolc hi ha al mercat per poder triar el que s’adapti a les nostres necessitats. Entre els diferents tipus d’enganxalls de remolc podem trobar els següents:

 

1.- Enganxes mòbils o retràctils

 

Són els últims que s’estan muntant en vehicles i donen resposta a la necessitat d’alguns conductors que no volen o no poden portar instal·lat de forma permanent l’enganxall de remolc. S’utilitzen en vehicles privats i per a un altre tipus de vehicles sent els més habituals pel seu muntatge els següents:

 

Enganxall desmuntable vertical automàtic. És un dels enganxalls més cars, moderns i lleugers. Es pot posar i treure en qüestió d’uns segons amb total comoditat i sense cap esforç. Aquest tipus d’enganxall de remolc, respecta l’estètica de el vehicle a l’està ocult entre el para-cops i el xassís, en cas de no haver-lo de fer servir.

 

Enganxall desmuntable semiautomàtic o horitzontal: És un enganxi perfecte si vols que la bola de remolc passi desapercebuda sense afectar l’estètica de el vehicle. La bola d’enganxament es pot treure del suport sense eines i en qüestió d’uns segons.

 

2.- Enganxalls fixos

 

Són les boles de connexió tradicionals que s’utilitzen per subjectar els remolcs en els vehicles i la forma que utilitzen de fixació és manual, denominant enganxalls fixes. Aquest tipus d’enganxalls no es poden treure, d’aquí la seva denominació d’enganxalls fixes i per desmuntar calen claus, eines i emprar temps per a fer-ho.

 

Són enganxalls de remolc vàlids per a la majoria de cotxes, sent els més econòmics a l’hora de comprar-los. Dins dels enganxalls fixos podem trobar els següents o més habituals:

 

Enganxall de remolc amb ròtula o coll de cigne. Són senzills i bàsics pel que fa al seu disseny, sent molt funcionals i també eficaços, muntant en vehicles per a un ús freqüent.

 

 

Enganxall coll de cigne

 

Enganxall tipus placa o de fixació clàssica. la bola de l’enganxall va col·locada fixa en el para-cops del cotxe, habitualment muntada en vehicles comercials o SUV i tot terreny.

 

Enganxall mixt. En cas d’enganxament mixt, el suport on va posada la bola va fix, però la bola es pot treure fàcilment.

 

 

Enganxall mixt

 

Cal destacar que, si portem muntat en el nostre vehicle un enganxall de remolc mòbil o retràctil i el portem posat sense portar enganxat el remolc, podem ser objecte d’una sanció per l’autoritat competent a causa de que l’hem de treure una vegada no l’estem fent servir.

 

En canvi, en enganxalls fixes a l’ésser complicat treure la bola i fan falta eines per a això, podem circular sense problemes amb el sistema al seu lloc.

 

Els passos a seguir per a la instal·lació i homologació de l’enganxi de remolc són els següents:

 

  • Triar l’enganxi de remolc que vulguem per al vehicle.
  • Instal·lació en taller o concessionari autoritzat.
  • Des del taller anar a l’ITV amb l’enganxall muntat al cotxe i amb l’informe de conformitat que ve amb l’enganxall de remolc.
  • Passaran l’ITV de l’enganxall, comprovant que funciona el sistema elèctric complet.
  • L’ITV reflectirà en la fitxa tècnica del vehicle que porta instal·lat sistema de ganxo de remolc.

 

L’evolució dels enganxalls de remolc fa que hagin de portar una instal·lació especial per al sistema elèctric del vehicle, amb una unitat de control per a la instal·lació i en la majoria dels casos connectar la màquina de diagnosi per dir-li al vehicle que la connexió de remolc està present i d’aquesta forma el sistema elèctric de la mateixa funcioni correctament.

 

En vehicles amb sensors d’aparcament del darrere, el sistema ve preparat perquè no hi hagi problemes amb aquests i no estiguin xiulant contínuament per detectar la bola de el ganxo.

 

Cal deixar clar que no podem muntar un enganxall de remolc de desballestament i sota cap concepte manipular el xassís del vehicle amb trepants, ja que, si realitzem aquestes modificacions fora de la llei, podem tenir sancions greus per les autoritats competents i també córrer el risc de patir un accident, posant en perill la seguretat del trànsit i de les persones.

 

El cost d’un enganxall de remolc demanant com a equipament de sèrie del vehicle, ronda els 1.000 € , però vénen molt bé muntats i sense necessitat d’haver de manipular després la instal·lació en el vehicle per al seu muntatge.

 

Si optem per muntar un enganxi de remolc a posteriori, la seva despesa ronda els 500-700 euros , havent de manipular la instal·lació i desmuntatge de para-cops del darrere.

 

 

Font: ENGANCHES ARAGÓN

Imatges: Tallers Fabregat Bellpuig

Calibratge de sistemes avançats d’assistència al conductor

Publicat per 4:38 pm Actualitat, Blog, Promocions, Sin categoría | 0 comentaris

Dispositiu de calibratge i ajust per ordinador per a càmera i radars total

Els radars per detectar la distància entre vehicles i el vianant o l’objecte poden anar instal·lats a la part davantera o posterior del vehicle amb ancoratge fix al xassís o carrosseria, i darrera del para-cops i fins i tot estar inserit en el mateix para-cops. Davant un impacte, el radar pot patir danys o, fins i tot, ens poden causar danys als conductors d’altres vehicles que a l’estacionar colpegen al nostre cotxe.

 

Sistemes avançats d'assistència al conductor

Sistemes avançats d’assistència al conductor

 

En el cas que el radar prengui mal amb el cop, caldrà substituir-lo per un altre de nou i segons indiqui el fabricant, calibrar per al seu correcte funcionament a través de la màquina de diagnosi destinada a aquesta finalitat.

Tallers Fabregat ja disposa d’aquest dispositiu de calibratge ràpid amb les següents funcions:

  • Ajust càmera basat per ordinador: Transferència de la posició del vehicle per a la seva alineació a la pantalla delportàtil o DCU, assegura un ajust ràpid i precís, no es requereix alineador per a l’ajust, les càmeres integrades i el programari mesuren la distància al vehicle i l’orientació cap a l’eix de conducció completament digital. A més, compta amb un ajust fàcil i ràpid directament sobre la pantalla, sense necessitat de cinta de mesurament ni làser.
  • Calibratge de Càmera: Configuració en pocs segons gràcies als suports verds que es col·loquen en posicions d’altura predefinides (Grup Volkswagen). El panell de Volkswagen també és compatible amb Alfa Romeo i Ferrari
  • Calibratge de Radar: Desplaçament lateral per aconseguir la posició de mesurament requerida. El panell de Volkswagen també és compatible BMW, Mini, Nissan, Fiat i Suzuki

 

Calibrador ràpid i eficient de càmeres i radars total

ADAS és l’acrònim de “Advanced Driver Assistance Systems” i sota el seu paraigua s’engloben els sistemes d’última generació que serveixen com a ajuda i assistència al conductor.

Sabies que més de la meitat (54%) dels cotxes nous matriculats el 2017 anaven equipats amb sistemes d’ajuda a l’aparcament, un 31% incorporaven assistents de frenada d’emergència, i un 30% sistemes de manteniment de carril, segons un estudi de Bosch sobre la quota d’instal·lació de sistemes d’assistència al conductor (ADAS). Unes quotes que s’assoleixen, se subratlla en l’estudi, “perquè són un equipament de sèrie en els nous vehicles “, ja que, també indiquen: ” els conductors encara són poc proclius a demandar com a opció o extra a l’hora de comprar un cotxe “ .

¿I A EUROPA?

A l’igual que a Espanya, els assistents d’aparcament i els sistemes de Frenada automàtica d’emergència són cada vegada més freqüents. França està al capdavant pel que fa a assistent d’aparcament, ja que l’equipen el 85% dels seus vehicles nous, mentre que Itàlia ocupa l’últim lloc amb un 44%. A la frenada automàtica d’emergència, la quota de Bèlgica o Alemanya se situa en el 54%, mentre que a França i Itàlia és de l’30%.

La DGT (Direcció General de Trànsit) emet dades pel que fa als costos directes que generen els accidents de trànsit. Durant anys rondaven l’1% de l’PIB (Producte Interior Brut), equivalent a una quantitat que s’aproxima als 10.000 milions d’euros.

Si ho comparem amb altres països en els quals es porten muntant fa temps, les despeses per sinistralitat o accidents de trànsit es poden reduir i estalviar al voltant de 4.500 milions d’euros, gràcies a la incorporació en els vehicles dels sistemes ADAS.

La Unió Europea té previst, que amb la implantació d’alguns d’aquests sistemes de forma obligatòria pels fabricants de vehicles, es poden evitar 25.000 morts i al voltant de 140.000 ferits greus fins a l’any 2038.

Aquests sistemes ADAS, contribueixen a que la conducció es torni molt més segura, fiable, i sobretot ergonòmica, a causa de la gran comoditat que aquests dispositius ens aporten en la conducció i sempre sense oblidar que mai cal deixar de prestar atenció durant la conducció, perquè al cap i a la fi són sistemes que ens ajuden, però que no fan que el vehicle circuli de forma autònoma.

Però quins són els sistemes ADAS del cotxe?

ACC: “Adaptive Cruise Control”

Se’ns informa que comptem amb un control de creuer adaptat, és a dir, que nosaltres li programem una velocitat i ell la manté i frena per si mateix si hi ha un obstacle per després, un cop aclarit el pas, tornar-la a recuperar.

LKAS: “Line Keeping Assist System”

Control de carril. Un cop activat, el cotxe detecta si t’estàs sortint mitjançant la lectura de línies, avisa i actua sobre la direcció per corregir la trajectòria.

LDW: “Line Departure Warning”

Control de carril, però en aquest cas simplement avisa amb un indicador sonor, lluminós o en forma de vibració, que ens estem sortit de carril sense haver activat en intermitent (pel que interpreta que és involuntari).

FCW: “Forward Collision Warning”

T’avisa a través d’un xiulet i / o missatge en el quadre que picarem a què ens precedeix. Però compte, només avisa, frenar és cosa teva …

PCW: “Pedastrian Crossing Warning”

Aquest sistema és capaç de detectar vianants i frenar el cotxe de forma autònoma.

Avís de vianants en la nostra trajectòria

Això és filar més prim, ja que avisa de vianants en la nostra trajectòria. Es tracta d’evitar atropellaments en la mesura del possible fent que el conductor tingui molt present que hi són.

BSD : “Blind Spot Detection”

Avisador d’objectes en l’angle mort. Molt bo. Va obrir el foc Volvo amb la seva BLIS i ara és un ADAS gairebé indispensable.

CTA: “Crossing Traffic Alert”

T’avisa al sortir marxa enrere d’un estacionament en bateria no ve trànsit d’una banda. Alguns són més exagerats que altres, però solen ser tots prou fiables.

DFD: “Driver Fatigue Detector”

Detector de cansament del conductor. El que a mi més m’agrada és el de Mercedes Benz, amb aquest simpàtic dibuix de la tassa de cafè dient-te que paris i et prenguis alguna cosa .

Tot i que tots aquests dispositius ens ajuden a la nostra seguretat, cal tenir en compte que mai hem d’abaixar la guàrdia i sempre estar atents a la carretera.

Fonts: BOSCH

Imatges: Tallers Fabregat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació .plugin cookies

ACEPTAR