Bloc


Quins són els avantatges de portar fars LED als cotxes

Publicat per 6:10 pm Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Quins són els avantatges de portar fars LED als cotxes

 

La seva fiabilitat, la il·luminació, la llarga vida útil i el ser molt adaptables són algunes de les característiques d’aquests tipus de fars.

 

Els fars LED (Led Emitting Diode), és l’última de les tecnologies que s’ha incorporat als moderns sistemes d’il·luminació.

 

A través d’aquest díode l’energia flueix en un sol sentit. A més a més, gràcies al cable que uneix els dos polsos del díode, un material emissor semiconductor i una lent que protegeix aquest material es produeix un feix de llum polaritzada.

 

L’última tecnologia en il·luminació de vehicles

El díode, és un dispositiu electrònic format per dos materials conductors units. Al veure’s sobre excitat, el primer dels materials acumula energia que envia el segon material en forma de carga negativa.

 

Aquests electrons es combinen amb la càrrega positiva de l’altre material del díode i produeixen fotons. No obstant, segons els elements químics d’aquests materials, poden produir ones de llum de diferents allargades i colors.

 

Entre els avantatges hi ha la seva fiabilitat, ja que, tot i suportar fortes vibracions, diferents temperatures o humitat poden arribar a durar més de 20.000 hores, quasi la mateixa vida del cotxe.

 

 

L’avantatge de la seva inèrcia lumínica, és a dir, el temps que passa des de que s’encén el LED fins al 100% de capacitat lumínica, ofereix una entrega instantània que permet optimitzar el temps d’advertència. Per exemple, en una frenada de llum de fre LED, aquesta s’il·lumina immediatament, de tal manera que els vehicles que circulin darrera poden anticipar-se millor.

 

També s’ha de tenir en compte el seu reduït consum d’energia, ja que, comparats amb els fars de xenó, consumeixen aproximadament un terç menys tot i que emeten una gran quantitat de llum. Alguns ofereixen una temperatura de color de 5500 ºC, similar a la llum de dia (5730 ºC). Això, sumat a la seva eficiència i menor pèrdua d’energia en forma de calor, permet que tinguin una vida útil molt superior.

 

A més a més, també són llums adaptatives (AFS). D’aquesta manera segons la situació en la que es trobi el vehicle, el far modificarà la intensitat i s’adaptarà a la boira, la pluja o si es condueix per carretera.

 

Com pots veure, portar llums LED són tot avantatges per la teva seguretat i poder veure-hi i ser vists pels altres conductors.

 

Font: Infotaller

Imatges: Tallers Fabregat Bellpuig

 

 

 

Què són i per a que serveixen els additius?

Publicat per 5:15 pm Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Què són i per a que serveixen els additius?

 

Què són els additius pel motor?

 

Existeixen una gran varietat d’additius al mercat, per aquest motiu en aquest article et farem un resum dels que existeixen al mercat.

 

Són un conjunt de químics amb propietats netejadores i protectores que actuen en diferents àrees crítiques del motor. Són productes que amb ús regular, ajuden a mantenir el vehicle en bones condicions per evitar avaries.

 

Per a què serveixen?

 

La seva principal funció es millorar la qualitat i eficiència del combustible, sempre amb la finalitat d’allargar la vida útil del motor.

 

Ajuden a mantenir el motor net, dissolent la brutícia i ajudant a eliminar-la pel tub d’escapament. A més a més, protegeixen el motor i milloren el seu rendiment, reduint el seu desgast i el consum excessiu d’oli i combustible prevenint avaries a llarg termini. Al mercat hi ha infinitat de varietats d’additius per a motor dièsel i benzina, amb l’objectiu de prevenir tot tipus de problemes deguts a la brutícia: injectors bruts, excés de fums a l’escapament, neteja del turbo, manteniment del filtre de partícules, consum excessiu d’oli, desgast del motor, fugues al radiador, …

 

El desgast i la brutícia dins del motor són inevitables. La conducció urbana, els embussos, arrencar el cotxe quan fa fred, accelerar o girar bruscament per evitar una col·lisió, accelerar el cotxe després d’engegar-lo… fan que el conductor realitzi a vegades accions de conducció ineficient.

 

Això provoca que es formi residus i sutge. I aquesta brutícia acaba acumulant-se als injectors, els filtres, la càmera de combustió, les vàlvules… i, a la llarga, acaba provocant avaries en el funcionament del motor.

 

Additius per a benzina i dièsel

 

Estan dissenyats per afegir-se directament al dipòsit de combustible abans d’omplir-lo. D’aquesta manera, s’assegura que existeixi una bona barreja entre l’additiu i la benzina o el dièsel.

 

Són productes sintètics que contribueixen al desenvolupament de l’automòbil i millora la qualitat del combustible i lubricant les bombes. Per tant, s’obtindrà un millor rendiment del motor per a obtenir un funcionament òptim.

 

Afegeix-lo directament al dipòsit abans d’omplir-lo

 

Aporten els següents beneficis:

 

 • Netegen completament el sistema de combustible
 • Optimitzen el funcionament del motor i la combustió
 • Redueixen les emissions de gasos nocius
 • Estalvien el consum de combustible
 • Allarguen la vida del sistema de combustió

 

Per resumir, els additius per a benzina i dièsel allarguen la vida des del dipòsit fins al sistema d’escapament.

 

Additius netejadors d’injectors per a benzina i dièsel

 

Estan especialment pensats per a una neteja profunda i un manteniment del sistema d’injecció tant de vehicles dièsel com de benzina.

 

Aquests productes també s’afegeixen al dipòsit de combustible abans d’omplir-lo per a aconseguir així un balanç perfecte entre el combustible i l’additiu.

 

Un petit consell

 

És recomana utilitzar el producte una vegada cada 2000 km o cada vegada que omplim el dipòsit si practiquem una conducció esportiva.

 

Aquest tractament aporta una neteja i una lubricació més profunda que els productes anteriors. Neteja els injectors, pistons, vàlvules, bombes i altres elements del sistema, aconseguint:

 

 • Eliminar els dipòsits de carbó d’injectors i la prevenir l’engarrotament de les vàlvules.
 • Optimitzar i estabilitzar el consum de combustible.
 • Reduir les emissions de gasos nocius.
 • Allargar la vida del sistema de combustió i del catalitzador.
 • Reduir la corrosió i el desgast.

 

En resum, si el teu vehicle mostra algun símptoma de mala combustió, aquests són els productes més aconsellables per a ell.

 

 

Allarguen la vida del sistema de combustió i del catalitzador

Per últim, hi ha els additius súper netejadors-protectors pel sistema d’injecció

 

S’utilitza en el cas que el vehicle presenti símptomes clars d’una combustió defectuosa degut a diverses raons: obstrucció parcial d’injectors, vàlvules d’admissió,…

 

Si observes una emissió excessiva de fums, problemes en l’arrancada o acceleració discontínua és recomanable utilitzar un producte que netegi, lubriqui i protegeixi l’interior del nostre cotxe. Per què?

 

Un additiu amb aquestes característiques, permet que el motor torni a funcionar d’una manera òptima, aconseguint:

 

 • Reduir les avaries del motor.
 • Allargant la vida del motor i els seus diferents components.
 • Reduir i prevenir la corrosió i el desgast.
 • Reduir els fums i allargar la vida dels catalitzadors.

 

Esperem haver-te aclarit els teus dubtes sobre els additius per a motor en aquest article. Recorda que si el teu vehicle presenta alguns d’aquests símptomes és important que vagis al taller.

 

Font: Infotaller

Imatges: Tallers Fabregat Bellpuig

 

Els blogs més vists de l’any 2018

Publicat per 4:56 pm Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Els blogs més vists de l’any 2018

 

Tal i com fem cada començament d’any, us farem una repassada dels articles més vists del nostre blog per tal que hi puguis tornar a fer una ullada:

 

La importància de l’anticongelant

 

La importànica de l’anticongelant

 

És vital l’anticongelant pel cotxe ja que els seus components químics regulen la temperatura del motor quan està en funcionament (a uns 90oC, més o menys), i en temperatures sota zero, per evitar que es congeli, a més a més, no fa malbé el motor amb el pas del temps… Clica aquí

 

Com evitar el trencament del turbo

 

Com evitar el trencament del turbo

 

Un bon manteniment produeix un bon rendiment i eficiència. Els turbos i les peces mòbils són resistents, però cap turbina suporta abusos continus sense conseqüències. És a dir, si no el tractes bé, es trencarà. Així de simple. A vegades un mal trencament del turbo pot acabar amb la vida del motor… Clica aquí

 

Filtre anti-partícules

 

Filtre antipartícules

 

En aquest bloc vàrem explicar que el filtre de partícules és com una esponja que absorbeix sutge i partícules sòlides derivades de la combustió que, si no fos així, acabarien a l’atmosfera o al nostre sistema respiratori… Clica aquí

 

Filtre de pol·len

 

Diferència entre un filtre de pol·len usat i un de nou

 

Redueix l’exposició a contaminants: pols, pol·len, insectes, carbonilla del dièsel, la pols dels pneumàtics i els frens i els gasos perjudicials per a la salut… Clica aquí

 

Com evitar que els nens es maregin al cotxe

 

Com evitar que els nenes es maregin al cotxe

 

Us vàrem explicar que els marejos (anomenat cinetosis) són un trastorn produït pel moviment de les persones que viatgen en mitjans de transport (avió, tren, vaixell, cotxe,…). Això succeeix per que el cos està aturat i tot al volant es mou… Clica aquí

 

Imatges: Tallers Fabregat Bellpuig

 

Avantatges de la descarbonització del motor: tot el que has de saber

Publicat per 5:45 pm Actualitat, Blog, Consells, Promocions | 0 comentaris

Avantatges de la descarbonització del motor: tot el que has de saber

 

Portar el manteniment del cotxe al dia sempre es recomanable si no et vols gastar molts diners en reparacions degut a no fer-ho. En aquest bloc hem parlat de molts temes (filtre partícules, turbo, culata, vàlvula EGR,…) però avui ens centrarem en la descarbonització del motor.

 

Com es fa el sutge, anomenada “carbonilla”?

 

Com ja hem explicat, durant el cremat de combustible no tot es crema (no es crema tant la benzina com el dièsel), i deixen residus el que genera sutge. Aquest sutge és com el colesterol en els humans: obstrueix les “venes” i el cor del cotxe no rendeix com ho hauria de fer, i just en aquest moment tocaria descarbonitzar el motor.

 

El sutge es genera per que el sofre i els metalls generen un rebuig molt resistent que s’adhereix amb facilitat a tot tipus de superfícies, obstruint tot al seu pas, especialment els conductes i la càmera de combustió. N’hi haurà més o menys depenent del tipus de combustible, els seus additius i, com no, la qualitat del refinat i si té molt sofre.

 

Per més mals de caps pel conductor, aquests residus són capaços d’aguantar temperatures de més de 900 graus centígrads, provocant la pèrdua de potència, avaries en l’acceleració, auto-encesos, augment del consum…

 

I per tal d’evitar l’acumulació d’aquest sutge tan resistent i adherit és necessari fer ús de maquinària especialitzada per poder-la netejar adequadament. Per aquest motiu es recomanable anar a un taller especialitzat per tal de descarbonitzar el motor del cotxe.

 

Els conductors dels cotxes actuals, especialment els dièsel, han de tenir especial cura per tal que funcionin correctament i es regenerin, com anar amb al règim, una velocitat constant i una alta temperatura dels gasos d’escapament, és a dir, tot el contrari del que fan la major de conductors.

 

Descarbonitzadora de motor

 

Què és i com funciona la descarbonització del motor del cotxe

 

Es poden descarbonitzar els motors de benzina, dièsel, GLP,…

 

 • Què és una descarbonitzadora i com funciona

 

Fa uns anys els mètodes disponibles eren molt complexos, cars i alguns molt contaminants. Comparades amb les anteriors les actuals necessiten un temps inferior a una hora per a fer una neteja en profunditat i molt superior a les que es feien abans, que necessitaven desmuntar el motor (que comportava entre 5 i hores) i fer servir productes químics.

 

 • Com funciona el procés de descarbonització

 

El gas entra per l’admissió, barrejant-se amb l’aire aspirat a través del filtre. Al passar pels tubs i peces que estan abans de la càmera de combustió no tindrà cap efecte, ni positiu ni negatiu. Comença a ser eficaç quan comença a combustionar-se. Dins de la càmera de combustió el gas elevarà la temperatura concentrant la calor cap endins, el que farà que es cremin els residus existents en aquesta càmera, incloïen vàlvules, caps d’injectors, bugies, cap de pistó, etc., sense que els metalls de motor s’escalfin per efecte del gas. Després, amb la calor generada junt amb el vapor d’aigua passa a formar els gasos d’escapament que descarbonitzaran, degut a la temperatura, del vapor d’aigua i l’afinitat del gas orto-oxihidrogen amb el carbono, els conductes per on hagi passat: EGR, admissió, turbo, Fap i catalitzador. Usant-lo bé i actuar en diferents tipus de motor i avaries, el resultat és increïble.

 

No et perdis un vídeo demostratiu per tal que veguis com funciona el mecanisme de descarbonització.

 

 • Quins avantatges té pel motor

 

Els avantatges són obvis i els conductor els notarà en el moment que es posi al volant. Recuperarà la potència, reduirà el consum, recuperació del par de motor, en altes revolucions el soroll del motor és menor i està menys forçat, es redueixen o s’eliminen les emissions de fum negre pel tub d’escapament, el ralentí va més suau, no hi ha vibracions i molt més.

 

 • Reducció del consum fins a un 10%. Lògicament, el resultat varia segons el model i la marca del vehicle, així com la teva forma de conduir.

 

 • Recuperació del par i la potència, ja que es recupera la compressió original en cada un dels cilindres, tot i que no serà com originalment, ja que s’ha de tenir en compte el desgast de les peces.

 

 • Reducció de les vibracions amb el cotxe a ralentí.

 

 • El motor està menys forçat i treballa millor a altes revolucions, amb unes recuperacions més eficaces.

 

 • Menys contaminació i absència de fum negre pel tub d’escapament, ja que s’evacuen de manera eficaç les partícules sòlides.

 

 • El so del motor és millor i augment l’elasticitat i la progressió de la resposta de la mecànica.

 

 • Funcionament més suau del conjunt motor-transmissió, especialment perceptible en els cotxes amb canvi automàtic.

 

 • Hi ha alguna contraindicació

 

La descarbonització no causa danys al motor, a més a més, en els casos de filtres de partícules obstruïts que donen avaria de motor, es solucionen. Els usuaris hi trobaran una gran solució a problemes que abans eren difícils de solucionar sense gastar-se molts diners.

 

 • Quan fa falta descarbonitzar el motor

 

Des del primer moment que arranquem el motor del nostre cotxe ja es formen residus derivats de la combustió, però fins als 15.000 – 20.000 quilòmetres no es comencen a consolidar. En la majoria de les vegades és molt lleu i justament en aquell moment, pel que actuant amb regularitat podem evitar que es perjudiqui a la mecànica.

 

A mesura que passin els anys i, quan superem els 20.000 quilòmetres, els residus derivats de la combustió ja tenen un gruix considerable i, tot i que no existeixen a un suficient nivell com per provocar avaries, és l’hora de descarbonitzar el motor. És a dir, ho hauríem d’incloure en el manteniment habitual a la vida útil del teu cotxe.

 

D’altra banda, també pots detectar tu mateix si el sutge està obstruint alguns components del teu motor. Els símptomes principals de la calamina en la mecànica són:

 

 1. Fum negre: la causa és per l’excés de combustible no cremat a causa de la falta d’oxigen en la combustió, ja que els conductes d’aspiració i escapament estaries obstruïts pel sutge.

 

 1. Augment de consum: per la mala disposició de les vàlvules i el tancament incomplert de la càmera de combustió a causa de la reducció de l’entrada d’aire. Bàsicament, s’està produint una mala combustió.

 

 1. Pèrdues de potència i acceleració: els residus que es van dipositant a la càmera de combustió i a la resta de peces provoquen un tancament incomplert de les vàlvules, la reducció del diàmetre dels conductes que permeten l’entrada d’aire i la sortida dels gasos d’escapament, l’obstrucció parcial dels injectors i una mala prestació del motor, reduint amb ell la capacitat volumètrica de la càmera de combustió.

 

 • Ho puc fer jo mateix

 

Com ja hem comentat, els cotxes actuals, especialment els dièsel, requereixen certes cures per part dels seus propietaris per que funcionin correctament i regenerar-se. Per aquest motiu, evitar que a l’interior del motor i als conductes d’admissió i escapament es formi sutge, existeix un petit truc que pots fer tu mateix per tal de retardar l’aparició de la calamina.

 

És molt senzill i serveix igual tant pels motors dièsel com pels de benzina. Consisteix en mantenir un règim alt, una velocitat constant i una alta temperatura dels gasos d’escapament en petits intervals de temps amb certa freqüència, amb la particularitat de que en els de dièsel no podem pujar tant de voltes el motor al tenir menys revolucions.

 

Has de tenir en compte que abans de fer la prova, és necessari que el motor estigui calent i hagis circulat durant més de mitja hora per carretera (no per ciutat). Posa la tercera marxa del canvi i puja una mica les voltes del motor, mantenint unes 1.000 revolucions per sota del límit marcat en vermell en el compta-revolucions. Fes-ho en una carretera on no molestis a altres vehicles.

 

Es recomana mantenir així el motor durant al menys 3 minuts, i no excedir-te de més de 6 o 7 minuts en cap cas. Depenent de l’ús que fem del cotxe, ho podem fer cada dues setmanes o un mes per aconseguir que el motor expulsi el sutge i no perdi l’acceleració, però has de tenir en compte que al cap i a la fi estàs, senzillament, forçant la mecànica. Pots continuar aquesta pràctica amb productes de neteja de motors.

 

Esperem que aquests consells t’ajudin a tenir més cura del teu cotxe i posar en pràctica la descarbonització del motor, ja que el teu cotxe t’ho agrairà.

 

Font: Info Taller

Imatges: Tallers Fabregat Bellpuig

 

Què és i per a què serveix la culata?

Publicat per 9:38 am Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Com saber si la junta de culata està en mal estat

 

La culata és un dels elements més importants de l’automòbil ja que serveix de suport a nombrosos elements del motor.

 

És un bloc de metall, generalment de ferro fos o alineació d’alumini, que sella la part superior dels cilindres d’un motor de combustió evitant que hi hagi pèrdues de compressió.

 

Es fabrica amb aquests materials buscant un equilibri entre alts nivells de resistència i rigidesa combinats amb una bona conductivitat tèrmica que permet alliberar a l’exterior el calor de la càmera de combustió millorant el rendiment del vehicle a l’elevar la relació de compressió.

 

Les culates d’alumini, tot i tenir millors propietats de conducció de la calor i són més lleugeres, resisteixen pitjor la fricció dels pistons, i per aquest motiu porten un revestiment d’acer i són més cares que les de ferro.

 

La forma que té la junta de culata fa que encaixi perfectament amb els perfils que hi ha sobre la culata, unint-la hermèticament amb el bloc motor. També té la característica de ser deformable i  pot ser sotmesa a altes temperatures i pressions, convertint-la en una peça especialment delicada.

 

Reparant la culata

 

La seva funció principal es evitar que líquid refrigerant entri en contacte amb l’oli del motor i es barregin durant la combustió.

 

Tot i que vegem la culata com una tapa pel cilindres, és alguna cosa més que una peça que tanca el bloc motor; és, probablement, l’element més complex del vehicle ja que sobre ella s’hi recolzen nombrosos components que, en cas de patir desgast poden acabar per afectar l’estructura principal. En la culata també s’hi allotgen:

 

 • El tren alternatiu: cigonyal, bieles i pistons; així com connexions o apertures per dispositius que s’accionin amb la rotació del cigonyal com poden ser les bombes d’aigua, oli i combustible.

 

 • Les vàlvules d’admissió i d’escapament.

 

 • L’arbre de lleves o els recolzes pel mateix en cas de motors on l’eix de lleves estigui muntat fora (com els motors OHV)

 

 • Forats per a les bugies si es tracta d’un motor de benzina o per als injectors o inclús una pre-càmera de combustió si és un motor dièsel.

 

 • Conductes per a la refrigeració; en motors i altres cavitats tubulars o buits per a la circulació de l’aigua de refredament i altres cavitats tubulars per a l’oli lubricant amb un filtre també fixat a la mateixa.

 

Quins són els símptomes que està fallant

 

Un dels principals símptomes d’avaria de la culata es veure fum blanc al tub d’escapament de manera continuada, ja que això vol dir que ha entrat aigua durant la combustió a causa d’una ruptura o filtració de la culata.

 

Per tant, la principal causa d’avaria de la junta de culata és el sobreescalfament del motor amb la conseqüència de pèrdues d’aigua o refrigerant i un mal encaix de la culata sobre el bloc de motor.

 

És una de les reparacions més cares

 

Quan el líquid refrigerant és insuficient, la junta està sotmesa a temperatures excessives pel que l’estanquitat entre la culata i el bloc motor és debilita, fent que la culata és deformi.

 

Aquest problema pot està determinat també per un mal flux del refrigerant dins del circuit, per una bomba que no funciona adequadament, un termòstat en mal estat o un radiador que no compleix la seva funció degudament.

 

Com podem identificar una junta de culata en mal estat

 

Hi ha diversos símptomes que ens poden ajudar a identificar una junta de culata en mal estat i si es produeixen haurem de ser previsors portant el cotxe al nostre taller de confiança el més aviat possible. Són els següents:

 

 • Temperatura del motor més alta de l’habitual

 

 • Pèrdues de líquid refrigerant (anticongelant)

 

 • Nivell d’anticongelant baix, sense pèrdua localitzada i havent-ne de posar sovint.

 

 • Maneguets del circuit de refrigeració amb molta pressió

 

 • El tap del dipòsit de l’oli està cobert d’una barreja marró clar (aigua i oli) o gotes d’aigua a la vareta de l’oli.

 

 • Excessiva pressió al sistema de refrigeració.

 

 • Alt consum d’aigua o oli

 

 • Pèrdua de potència i rendiment

 

 • Fum blanc o gris clar del tub d’escapament

 

 • Surt aigua pel tub d’escapament, ja que s’escapa anticongelant per algun cilindre del motor i s’escapa per l’escapament.

 

 • Notaràs que el motor falla i tremola.

 

 • Líquid refrigerant de color marró.

 

 • Dificultats per arrancar el vehicle.

 

Per què és tan car canviar la junta de culata?

 

És una tasca complexa i cara, ja que requereix una considerable intervenció al motor que haurà de ser realitzada per un especialista. És a dir, s’ha de separar la culata del bloc de motor i generalment s’ha de rectificar o substituir-la per una de nova a l’haver-se deformat.

 

Els costos variarà de la gravetat de l’avaria, del tipus de vehicle i les seves característiques. A més a més, se li haurà de sumar el cost de la mà d’obra que estarà entre 12 i 25 hores.

 

Per aquest motiu fa que sigui una de les reparacions més cares que es fan a un vehicle i que molts propietaris decideixin enviar el cotxe al desguàs quan es troben amb la junta de culata defectuosa.

 

Per tant, si observes alguns d’aquests símptomes al teu vehicle, hauràs d’anar immediatament al taller on comprovaran si hi ha restes d’hidrocarburs al circuit de refrigeració, destapant el vas d’expansió o la botella d’anticongelant i posant la sonda de l’analitzador.

 

Font: Ro-des.com

Imatges: Tallers Fabregat

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació .plugin cookies

ACEPTAR