Bloc


Punts clau a revisar a la primavera

Publicat per 5:20 pm Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Punts clau a revisar a la primavera

Sempre és important portar el vehicle en bon estat per evitar mals majors, però amb l’arribada de la primavera hi ha una sèrie de canvis climatològics que afecten de manera diferent el funcionament dels cotxes i fan convenient fer una revisió al vehicle. Tot i que aquestes temperatura no son tan perjudicials per a la mecànica com el fred de l’hivern o el calor de l’estiu, hi ha fenòmens que afecten especialment al vehicle en aquesta estació i que afecten de manera directa alguns dels seus components.

La importància del filtre d’aire

Per exemple, en aquesta estació, la quantitat de partícules en suspensió augmenta i, com a conseqüència, s’acumulen al filtre d’aire, el que pot comportar un mal funcionament degut a un desgast prematur. Per aquest motiu, si convé, és recomanable substituir-lo.

No menys important és l’interior de l’habitacle del cotxe, ja que en aquestes dates hi ha moltes al·lèrgies que pateixen molts conductors i acompanyants. Pol·len, pols, àcars i bactèries procedents de l’exterior resulten realment molestos, però la seva entrada pot limitar-se en gran mesura si el filtre de l’habitacle (filtre de pol·len) està en bones condicions. És important revisar-lo i si convé substituir-lo.

Comprova l’aire condicionat

A més a més, depenent de l’any, en primavera podem arribar a temperatures elevades, per aquest motiu l’aire condicionat comença a fer-se necessari per combatre-les. Si no et funciona correctament, és aconsellable que vagis al teu taller de confiança per a que te’l revisin.

I després de l’hivern, és possible que les bateries més velles hagin patit un desgast que comporti la seva substitució. S’haurà de revisar per evitar qualsevol mal de cap.

I si és una primavera plujosa, la barreja de pluja, flors i fulles acumulades damunt del parabrises pot reduir la visibilitat. Per a treure adequadament aquesta brutícia, així com les gotes de pluja, s’ha d’assegurar de portar els neteja parabrises en bones condicions.

Imatges: Tallers Fabregat Bellpuig

Fonts: Infotaller

PREPARA’T PER L’INSPECCIÓ DE L’ITV

Publicat per 6:03 pm Actualitat, Blog, Consells, Sin categoría | 0 comentaris

Consells abans d’anar a l’ITV

 

Com ja saps, a la ITV inspeccionen els vehicles amb la finalitat de garantir la seguretat a la carretera i el respecte pel medi ambient. L’ideal per a tots és superar la ITV sense cap defecte, però si passa i és considerat greu, s’ha de reparar i tornar a la ITV per a la seva comprovació.

I la veritat és que hi ha alguns defectes greus que podries veure tu mateix i evitar abans de passar la ITV.

 

Testimoni MIL (Malfunction Indication Lamp)

Aquest testimoni indica que hi ha un error al motor, normalment relacionat amb la injecció de combustible.

Testimoni MIL (Malfunction Indication Lamp)

Amb aquesta llum encesa no serà possible a l’ITV fer la prova d’opacitat dels dièsel o la dels gasos en els cotxes de gasolina, a més de considerar-se un defecte greu. Hauràs d’anar al taller, ja que t’està avisant d’un problema que afecta directament la teva seguretat.


Testimoni d’Airbag

Si aquesta llum està encesa vol dir que hi ha algun mal funcionament de l’airbag i, per tant corres el risc que, davant d’un impacte, l’airbag no actuï com cal. Així que, per la teva seguretat, porta-ho a arreglar.


Nivell d’oli

 

Un dels requisits a l’hora de l’inspecció de l’ITV es comprovar el nivell d’oli per assegurar-te que el motor està en condicions de poder-li fer la prova d’opacitat. A més a més, és important de cara a la conducció: ja que, per sota del mínim, pot arribar a gripar el motor, i, per sobre, pot generar avaries serioses en el motor i catalitzador dels vehicles.

Enllumenat i senyalització

La majoria de vehicles no supera la ITV per algun defecte greu en l’enllumenat del vehicle com, per exemple, que no funcioni alguna de les llums d’encreuament o algun dels intermitents. Això ho pots tu mateix i evitar ser rebutjat per la ITV.

 

Vidres i miralls


Els vidres del vehicle han de tenir marca d’homologació, de manera que tampoc poden incorporar làmines para-sol que no portessin d’origen. Pots instal·lar làmines tintades en els vidres del cotxe, menys en el parabrisa i les finestres del conductor i l’acompanyant, i sempre han d’estar homologades. A més, has de tenir en compte que cap vidre ni mirall pot presentar cops o fissures. D’altra banda, les finestres han de poder baixar i pujar correctament.

Els tintats dels vidres han d’estar homologats

 

Cinturons i portes


Totes les portes han d’obrir
, tant per dins com per fora, perquè, en cas d’accident s’ha de poder accedir al vehicle. Amb els cinturons passa una cosa semblant: el vehicle ha de disposar de tants cinturons com places, i estar homologats i funcionar.

 

Placa de la matrícula


La placa de la matrícula ha d’estar homologada i en bon estat, ja que el vehicle ha de poder-se identificar perfectament. Així que, assegura’t que la teva matrícula és ben llegible abans d’acudir a una estació de la ITV.

 

Pneumàtics


És un dels elements fonamentals del vehicle. És per això que, revisa mensualment la pressió dels neumàtics i que el seu desgast no estigui per sota del que marca el testimoni. Recorda que també és important respectar l’equivalència dels pneumàtics en el cas de voler canviar les rodes del teu vehicle.

Si comproves tots aquests punts sovint, no només t’estalviaràs anar i tornar de la ITV, sinó que estaràs fent un adequat manteniment del teu vehicle i això es traduirà en una major seguretat.

 

Imatges: Tallers Fabregat |

Font: Els defectes que pots evitar abans de passar la ITV (itv-tuvrheinland.es)

NAVEGADOR PER MOTOS ZUMO XT – GARMIN

Publicat per 2:02 pm Actualitat, Blog, Promocions, Sin categoría | 0 comentaris

NAVEGADOR PER MOTO ZUMO XT – GARMIN

Els GPS s’han convertit, avui en dia, en imprescindibles quan ens hem de moure degut a que ens ajuden a no perdre’ns, a arribar al nostre destí, i a trobar llocs on puguem posar combustible o fer una parada. Molts fem servir el mòbil, però el cert és que comptar amb un GPS específic té molts avantatges; per exemple, no depenem de la bateria del mòbil, ja que s’esgota molt ràpidament, ni tenim per que dependre exclusivament d’un dispositiu que també volem fer servir per a comunicar-nos.

I això, quan anem amb moto, és encara més important, ja que no ens podem posar a tocar el mòbil per sortir o entrar d’una aplicació, o tornar a iniciar el GPS si s’ha tancat per algun motiu.

Ara bé, els GPS per a motor no son iguals que els GPS per als cotxes. Per l’ús que li haurem de donar, requereix de certes característiques que son molt importants per a que sigui pràctic i realment útil.

Per aquest motiu et presentem el millor GPS per moto que existeix al mercat, ZUMO XT de GARMIN ideal tant si surts en ruta amb moto amb grups com si vas de viatge.

 

GPS motos ZUMO XT de GARMIN

ZUMO XT – GARMIN el millor GPS per a motos

 

Visualitza la Pantalla TFT HD multi tàctil, de vidre i gran brillantor, en color i amb retro il·luminació blanca de 5.5 polsades d’una mida superior, que pots portar en vertical o en horitzontal i amb una resolució de 1280 x 720 píxels durant el dia i la nit, i amb unes dimensions 8,8 x 14,8 x 2,4 cm, amb una bateria de liti recarregable. Fins a 6 hores de durada (fins a 3,5 hores amb la il·luminació al 100%), amb un emmagatzematge de 32GB i es pot utilitzar sota qualsevol condició meteorològica ja que és resistent a l’aigua.

És el millor d’aquest GPS és que t’ofereix mapes en tres formats: amb els plànols de carretera, en vista de relleu amb mapes topogràfics i amb vista aèria amb fotos per satèl·lit. A més a més, tu només has de triar l’origen i el destí, i seleccionar quin tipus de carreteres vols agafar per a que sigui el GPS el que et guiï pels llocs que mai has visitat.

Des de la funció de mans lliures fins a les comunicacions per satèl·lit inReach ® , la seguretat del pilot és el primer.

Recorda que el gravador de tracks s’encarrega de guardar-te els teus millors recorreguts.

I mantingues el ritme amb les alertes per a motoristes i evita perills, com corbes pronunciades, en el teu camí. I a disfrutar!

 

 

 

 

LÀMINES SOLARS – TOTS ELS BENEFICIS

Publicat per 2:18 pm Actualitat, Blog, Consells | 0 comentaris

Els beneficis dels vidres tintats

 

Amb l’arribada de la calor i, per a la majoria les vacances d’estiu, es fa molt pesat conduir,  ja que darrera els vidres del cotxe, l’enlluernament, la calor i els raigs UV poden ser un perill al volant (cansament, somnolència,…).

 

No només és una qüestió d’estètica, ja que en aquest article t’ensenyarem altres beneficis de portar els vidres tintats foscos (làmines solars) que de ben segur no coneixies.

 

Abans i després dels vidres tintats

 

·         Seguretat

Les làmines solars són de plàstic ‘polièster’ i gràcies a estar tan ben adherides al vidre, en cas de trencar-se el vidre evita que els fragments de vidre surtin disparats i puguin tallar als ocupants.

 

·         Confort

Aquestes làmines redueixen notablement la calor dins del cotxe, fins a un 10% menys de temperatura, la qual cosa suposa un gran confort per als passatgers, sobretot en trajectes llargs (com poden ser les vacances).

 

·         Estalvi de combustible

És un dels beneficis menys coneguts i que costa més d’entendre. Hi ha una relació directa entre l’estalvi de combustible i l’ús de làmines solars, ja que al no fer tanta calor no es fa servir tant l’aire condicionat i per tant no es gasta tant combustible. Fes la prova, és realment sorprenent.

 

·         Privadesa i protecció contra els robatoris

Amb els vidres tintats foscos et donarà més privacitat i evitaràs robatoris, ja que els lladres no poden saber que hi ha dins del cotxe. A més a més, hi ha marques que combinen làmines solars amb làmines antirobatori, per tant, el lladre podrà trencar el vidre però no accedir al seu interior.

 

Molt fàcils d’instal·lar

 

·         Protecció contra els raigs UV

Aquestes làmines tenen un filtre contra els raigs UV cosa que evitarà que el sol deteriori la tapisseria o el quadre de comandaments interior del teu cotxe. Com també està recomanat per l’Skin Cancer Fundation per evitar les cremades a la pell degut als raigs UV – molt aconsellable en el cas de nadons i nens petits.

 

·         Reducció de les brillantors

Els vidres tintats actuen com unes ulleres de sol, i això evita el cansament ocular a causa de les molestes brillantors solars, sobretot en trajectes llargs i a plena llum del dia, ja que sovint ens enlluernem, cosa que dificulta la conducció.

 

·         Estètica

Millora la presència del cotxe brindant un aspecte més modern i esportiu.

 

Qualsevol lluna de vehicle o vidre de finestra es pot tintar, encara que per la complexitat de la feina és imprescindible confiar aquest treball a professionals. I és que amb una làmina mal col·locada o de baixa qualitat no aconseguirem els resultats que busquen, podent, fins i tot, comportar danys no desitjats.
Amb una neteja adequada i si no es manipulen incorrectament, les nostres làmines – totes amb garantia de 7 a 12 anys – poden durar més d’una dècada en perfectes condicions.

 

 

DASH CAM SERIES – GARMIN

Publicat per 10:24 am Actualitat, Promocions, Sin categoría | 0 comentaris

DASH CAM SERIES – GARMIN

Ja coneixes tots els accessoris GARMIN més imprescindibles pel teu vehicle o camió? Com ja saps nosaltres ja pots gaudir de tots els seus avantatges gràcies a ser gestors autoritzats.

Avui et presentem les càmeres DASH CAM i les seves caractarístiques:

Son càmeres compactes que ofereixen confiança i vigilància. Son càmeres per a vehicles molt avançades.
Aquests dispositius discrets i controlats per veu capturen vídeos en alta definició quan succeeix un incident.

Una vegada connectada a la font d’alimentació d’un vehicle, la càmera grava contínuament i guarda automàticament el vídeo de l’incident de forma segura i online al núvol de Vault. L’òptica Garmin Clarity HDR mostra detalls nítids tant de dia com de nit. A més a més, el monitoratge de visualització en directe permet accedir fàcilment a les càmeres de manera remota per a visualitzar el contingut en directe amb l’Smartphone quan el vehicle estigui estacionat.

 

GARMIN Dash Cam series

GARMIN Dash Cam series

 

CARACTERÍSTIQUES:

– NOU –

EMMAGATZEMATGE

VAULT

Els vídeos guardats s’emmagatzemen de manera segura i online a VAULT, i es pot accedir a ells mitjançant l’aplicació Garmin Drive des del teu Smartphone compatible. Amb una connexió Wi-Fi activa puja els vídeos automàticament en cas d’haver una incidència i permet compartir vídeos amb altres persones enviant un enllaç i una contrasenya. Els plans d’emmagatzematge estan disponibles mitjançant subscripció. Visita Garmin.com per obtindré més detalls.

– NOU –

LIVE VIEW

Utilitza l’aplicació Garmin Drive del teu Smartphone compatible per accedir a la càmera de manera segura i vigilar amb Live View desde qualsevol lloc quan estiguis lluny del cotxe estacionat. Això requereix una connexió Wi-Fi activa i alimentació constant.

– NOU –

PARKING GUARD

Aquesta funció supervisa l’activitat als voltants del vehicle aparcat i t’avisa automàticament mitjançant notificacions de clips de vídeo a l’aplicació Garmin Drive al teu smartphone compatible si es detecta un incident. Requereix una connexió Wi-Fi activa i una alimentació constant.

– NOU –

VIDEO ALTA QUALITAT

Imatges de vídeo HD 1080p o 1440p. L’ampli camp de visió de 140 graus està disponible en tota la sèrie, i el model Dash Cam 67W proporciona una lent extra àmplia de 180 graus per a capturar encara més l’entorn. L’òptica Garmin Clarity HDR captura detalls nítids tant de dia com de nit.

VOICE

CONTROL

Amb les mans al volant utilitza els comandaments de veu per a indicar-li a la teva càmera que guardi el vídeo, iniciï o pari la gravació d’àudio, que faci fotos i molt més. Disponible en anglès, alemany, francès, espanyol, italià i suec.

COMPACTA I

DISCRETA

Aquestes Dash Cam de butxaca son extraordinàriament compactes, el que fa que siguin perfectes per a gravar vídeos. S’inclouen dos opcions de cable d’alimentació, per a una instal·lació ordenada i discreta.

DETECCIÓ

D’ACCIDENTS

La càmera guarda automàticament el vídeo quan detecta una incidència. Els models Dash Cam 47 / Dash Cam 57 / Dash Cam 67W disposen de GPS integrat el que permet mostrar la ubicació, la data i l’hora dels incidents.

ALERTA DE

CONDUCCIÓ

Les advertències de col·lisió frontal i de canvi de carril ajuden a fomentar una conducció més segura. Certes condicions poden afectar la funció d’advertència; visita Garmin.com/warnings per a obtindré més detalls. Les altres de condició no estan disponibles a la Dash Cam Mini 2.

VÀRIES CÀMERES

Dash Cam

L’aplicació Garmin Drive pot controlar i reproduir vídeo sincronitzat fins quatre Dash Cams de Garmin (es venen per separat) muntades al voltant del vehicle per a capturar vídeos des de diversos punts de vista.

PORT USB

DUAL

Inclou un carregador USB doble, el que permet als conductors disposar d’un port de carga USB addicional.

– NOU –

ACCESSORI USB OBD II

 

Connecta la Dash Cam al port OBD-II del vehicle per a obtenir alimentació constant de la càmera, inclús quan el vehicle estigui estacionat i apagat. Compatible amb la majoria de vehicles. Es ven per separat.

 

COMPARATIVA FITXA TÈCNICA:

 

                                                            Dash Cam Mini 2             Dash Cam 47             Dash Cam 57             Dash Cam 67W        Dash Cam Tandem
Tamany de la pantalla (LCD)

n/a

2” 2” 2”

n/a

Dimensions

3.1 x 5.3 x 2.9 cm

5.62 x 4.05 x 2.14 cm 5.62 x 4.05 x 2.14 cm 5.62 x 4.05 x 2.14 cm 5.5 x4.1 x 2.35 cm

Pes

35 g 60 g 60 g 60 g

65.4 g

Angle de visió

140 graus

140 graus 140 graus 180 graus

180 graus davant

180 graus darrera

Megapíxels

2.1 MP

2.1 MP 3.7 MP 3.7 MP

3.7 MP

Claredat de gravació

1080p or 720p

1080p or 720p 1440p, 1080p, or 720p 1440p, 1080p, or 720p

1440p, 1080p, or 720p

Resolució de sortida

1920 x 1080

1920 x 1080 2560 x 1440 2560 x 1440

2560 x 1440

Control de veu

·

· · ·

·

GPS (data / hora / velocitat / ubicació)

No

(només data i hora)

· · ·

·

En moviment / semàfor en vermell i càmera en trànsit

·

·

·

Alerta de col·lisió i sortida de carril

·

·

·

Tipus de suport

Adhesiu

Adhesiu magnètic Adhesiu magnètic Adhesiu magnètic

Adhesiu magnètic

Modo pàrquing

Es necessita un cable d’alimentació constant (es ven per separat)

· ·

·

Visualització en directe

·

· ·

·

 
Vault (emmagatzematge al núvol)

·

· ·

·

 
Garmin Clarity HDR

·

· · ·

·

Wi-Fi per compartir / actualitzacions

·

· · ·

·

Detector incidents (G-sensor)

 

·

· · ·

·

NightGlo – Visió nocturna

·

Garmin Drive app

·

· · ·

·

Sincronització amb vàries Dash Cam

·

· · ·

·

Targeta de memòria

Targeta microSD de 16 GB preinstal·lada

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació .plugin cookies

ACEPTAR